آخرین اخبار
کد مطلب: 77001
ترک خوردگي سد کارن 4تهديد جدي يا راهکار مسولان جهت انتقال آب؟
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 711

 به گزارش سلام لردگان بهنقل از جهانبين:
سدي که هنوز 2 سال هم از ساخت آن نگذشته است آيا ممکن است با ترک خوردگي عمقي روبرو شود و نگراني مسولان، علي الخصوص مسولان اصفهان را در بر داشته باشد؟

اگر در روزهاي اخير اخبار را پيگيري کرده باشيد در کنار همه ي خبر هاي بين المللي و کشوري و .....خبري جديد در رسانه هاي جمعي خودنمايي کرد که حاکي از ترک خوردگي سدکارون 4بود،خبري که اعلام آن باعث عکس العمل هاي بسياري از افراد شد. عده اي سعي کردند اين خبر را از اساس کذب جلوه دهند و عده اي هم ضمن تائيد آن به مردم اين اميدواري را دادند که اين مساله در سد هاي بتوني امري اجتناب ناپذير است،اگر خبر هاي مختلف در حوضه ي آب را در يکي دو ماه اخير کنار هم بگذاريد اعلام يکباره ي ترک خوردگي سد کارون 4با ساير اخبار بي ارتباط نيست.

بيش از دو ماه است که مسئولان استان هاي اصفهان،چهارمحال و بختياري و خوزستان از يک مساله ي مشترک سخن مي گويند و جالب اينجاست که هر کدام از اين مسئولان حق استان خود را در اين مساله مشترک بيش از ساير استان ها مي داند. 

آب، اين مايه حيات که عدم وجود آن برابر است با نابودي زندگي موجودات زنده مساله اي است که دغدغه اين روزهاي مردم و مسئولان استان هاي اصفهان و چهارمحال و بختياري و خوزستان بدل شده است.آب از استان چهارمحال و بختياري سرچشمه مي گيرد و به استان هاي خوزستان و اصفهان مي رود. چهارمحال و بختياري که زمستان هاي سرد و استخوان سوزش شهره ي همه است آب دو رودخانه ي مهم کارون و زاينده رود را تامين مي کند اما سال هاست که خود نمي تواند از وجود اين دو رودخانه ي مهم استراتژيک و حياتي کشور که براي کدام از آنها شعرها گفته اند و ترانه ها ساخته اند بهره اي ببرد.

چهارمحال و بختياري به بام ايران  معروف است  و هر چه آب در اين بام باشد از ناودان هاي آن که دو رود کارون و زاينده رود هستند به سرعت خارج مي شود اما جالب اينجاست که مسئولان استان هاي اصفهان و خوزستان به نحوه ي طبيعي ورود آب از چهارمحال و بختياري به استانشان رضايت ندارند و بيش از آنچه حقشان است را طلب مي کنند تا جائيکه آخرين راه بهره برداري از آب استان چهارمحال و بختياري را انتقال آب آن از طريق تونل زير زميني بهشت آباد وگلاب دانسته اند. در روزهايي که همه به نحوه ي انتقال آب از سرشاخه هاي کارون به زاينده رود معترضند ناگهان بمب خبري جديدي در رسانه ها منتشر مي شود که:« سد کارون 4ترک خورده است ».

اگر ترک خوردگي سد کارون 4صحت داشته باشد که بايد به فکر راه حلي براي  مرمت و  تعمير آن بود اما اگر اين مساله شايعه باشد چه؟چرا ترک خوردگي سد کارون 4همزمان با حفر تونل گلاب در اصفهان اطلاع رساني مي شود؟تقارن اطلاع رساني اين دو مساله آيا اين شبه را ايجاد نمي کند که طرح موضوع ترک خوردگي سدکارون 4 راهکاري است که مسئولان استان اصفهان بتوانند به سادگي و البته با منت آب کارون را به زاينده رود منتقل کنند؟

اگر خبر شبکه استاني چهارمحال و بختياري (جهانبين) و خبر 20:30 در روز چهارشنبه 29 آبان را ديده باشيم، اين مهم به خوبي موشکافي شد و با مصاحبه از مسول طرح سد کارون چهار و ناظران فني آن، اين موضوع به خوبي روشن شد که ترک خوردگي هاي جزيي، جزء لاينفک و اجتناب ناپذير حتي بهترين سدهاي جهان است و اين ترک،  از قسمت رويين بدنه سد شکل گرفته و عمقي ندارد.
حسن رنجبران در گفت‌وگو با ايسنا، اظهار کرد: تمام سدهاي بتني ترک مي خورند و اصلاح مي‌شوند و اين موضوع مساله خاصي نيست. وي در واکنش به اعلام خبر ترک خوردن سد کارون ? افزود: ممکن است کساني سو‌ استفاده سياسي از اين موضوع کنند و بخواهند بگويند که پيمانکاران و مشاوران ايراني توانايي ساخت چنين سدي را ندارند.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس